O mel en Galicia sempre tivo moita importancia, por iso se conservan antigos colmeares ao longo e ancho do país .
Para coñecer un pouco máis deste alimento natural e ecolóxico asistimos a unha charla onde nos explicaron que é o mel, que elementos se precisan para extraela, cales son as diferenzas entre os tres tipos de abellas que habitan as colmeas e como son os panais .
Tamén nos ensinaron unha colmea e ata nos vestimos co traxe que emprega o apicultor e vimos as ferramentas coas que traballa.
Despois, agasalláronnos cun bote de mel, para que o probaramos na casa.
Mmmmmm!
Delicioso!
E, por se queredes ver as abellas en acción, podedes mirar este video:
PÁXINAS
- Inicio
- Aprender a aprender
- Biblioteca dixital
- Biblioteca Inclusiva
- Booktubers
- Buzón de Suxestións
- Cancións molonas
- Cataventos
- Educación documental
- Clubes Lectura
- Cuestionarios Biblio
- Efren, a nosa mascota
- Escornabots
- Formación de usuarios
- Guías de Lectura
- Hora de Ler
- Mindfulness
- Mochilas viaxeiras
- Proxectos Documentais
- Radio Tarabela
- Somos Autores - EEE (Efrén Esquío Edicións)
- VideoContos
- Un conto antes de durmir
- Xogos Educativos
- Os podcast de Efrén
Ningún comentario:
Publicar un comentario