sábado, 6 de novembro de 2021

Alimentación Km 0

 Estes últimos días o xornal fíxose eco dunha nova que ten que ver co  noso
comedor escolar : Acaba de ser elixido como merecedor do distintivo "Comedor escolar Km 0", selo outorgado pola asociación Slow Food Compostela, polo Instituto ourensán de Desenvolvemento Económico (Inorde) e a Asociación para o Desenvolvemento Rural comarca de Ourense ( Adercou).

Este selo, recoñece o noso traballo e a nosa práctica diaria no comedor escolar, traballando a educación alimentaria entre o noso alumnado e familias, potenciando unha alimentación equilibrada a base de produtos de proximidade e ecolóxicos.  elaborados por agricultores e gandeiros do propio concello  ou da contorna máis próxima.

“A razón de escoller os produtos de proximidade responde a que serán máis frescos e madurarán onde teñen que madurar, non nunha cámara frigorífica”, asegurou a secretaria de Slow Food .  Ademáis recalcou que outro obxectivo é “que os máis pequenos aprendan que a alimentación é algo moi importante e que hai que coidar”.

Un merecido recoñecemento público a unha traxectoria de moitos anos e a unha maneira de traballar a alimentación de forma saudable e sostible como marcan os ODS que investigamos hay 3 anos no noso Proxecto "R que R que R"


O primeiro paso foi a participación do  alumnado  nunha charla informativa na que os productos de tempada e os produtores locais foron os protagonistas  e onde se explicaron os beneficios dos mesmos para a alimentación e para o planeta.

Ningún comentario:

Publicar un comentario