sábado, 26 de febreiro de 2022

Que gloria de caldo!

 Non hai prato máis humilde nin mais pegado á nosa terra que o caldo. O "caldo de gloria" que cantou Rosalía de Castro no seu poema "Miña casiña, meu lar" do libro Follas Novas,  foi a base alimentaria de Galicia durante moitos  anos nos que a comida e os cartos eran escasos. 

Uns grelos ou verzas, unhas fabas, unhas patacas e un trisco de unto son os principais ingredentes . E que ferva  todo moi a modiño.

A nosa cociñeira todo o cociña "de gloria" , e o caldo non ía ser menos! Saiulle para chupar os dedos! 

Un Caldo de Gloria para recordar a Rosalía no seu día,  segundo a proposta da Fundación Rosalía de Castro, para poñer en valor tanto a  gastronomía tradicional como a lingua galega a través dos manteis individuais que solicitou a encargada de comedor e  nos que figura o poema e unha explicación sobre o caldo .

Ningún comentario:

Publicar un comentario